Hybrid Drums Experience

03/10/2020
Tickets

Hybrid Drums Experience

Hoe je akoestische drums, elektronische drums en laptop op het podium combineert!

Met Stefan Kruger & Stefan Schmidt (Zuco 103), Claudio Arduini (Oscar And The Wolf), Jordi Geuens (Selah Sue), Remi Lauw (Lil’ Kleine) en Oscar Kraal (host).

Stefan Kruger en zijn toetsenist Stefan Schmidt waren de pioniers van deze drumrevolutie in hun band Zuco 103. Zij tonen deze avond op het podium hun praktische werkwijze met Ableton en hoe zich dat de laatste jaren heeft ontwikkeld.

Claudio Arduini van Oscar And The Wolf laat horen hoe hij zijn Roland hybrid drums integreert in de bandsound van deze Belgische topband.

Jordi Geuens gebruikt zowel bij Selah Sue als bij het New Hammond Sound Project backingtracks en loops, aangestuurd door Ableton Live, en de Roland SPDS als triggermodule om alle drumsamples af te spelen en live te triggeren.

Remi Lauw heet in de wandelganen de ‘Ableton-guy’, de man die alles wat bijvoorbeeld op Lil’ Kleine’s album staat, vertaalt naar Ableton voor de live-shows. Idem voor de Lost Frequencies live-show. En natuurlijk ook voor zijn eigen band Secret Rendezvous.

Oscar Kraal, voorheen drummer van Anouk en Candy Dulfer, nu bij Van Dik Hout en Milow, is de host vandeze avond. Hij presenteert de drummers, vraagt ze het hemd van het lijf over hun aanpak en geeft het publiek gelegenheid tot vragen stellen.

Beleef de wereld die hybrid drumming heet en raak overtuigd van nieuwe muzikale mogelijkheden voor de drummer van nu.

Hybrid Drums Experience
Tickets: € 14,37*
Tickets studenten: € 8,62*

*Ticketprijs inclusief €1,12 - €1,87 servicekosten en betalingskosten.

Datum: Di. 10 mrt
Open: 20:00 uur
Aanvang: 20:30 uur

Eigendommen kunnen worden opgeborgen in kluisjes. Hiervoor kan je betalen met een €2 munt. Je kunt ook een muntje voor de kluisjes pinnen bij de daarvoor bestemde automaten.

Tickets
Facebook