Pussy Riot (RUS) - Riot Days

05/21/2022
Tickets

Pussy Riot (RUS)

Riot Days

De Russische punkband en verzetshelden Pussy Riot behaalde in 2012 internationale krantenkoppen nadat leden waren gearresteerd en gevangengezet wegens protest tegen hun net herkozen leider Poetin. Ze staan dan dan ook prominent in de top 10 protestsongs van de 21ste eeuw van Amnesty International. Het kunstcollectief strijdt op allerlei manieren voor vrije meningsuiting, rechten voor vrouwen en voor de LGBTQ+-gemeenschap, maar bovenal voor gelijkheid in de breedste zin van het woord. De roterende groep van elf leden vermomt zich in kleurrijke outfits met bivakmutsen en maakt met hun luide stem en politieke, artistieke nummers een statement tegenover de wereld.

In 2011 zongen ze op het Rode Plein "Putin pissed his pants" en in 2012 hielden ze en groot protest in de kathedraal van Moskou tegen Putin's verdere samenwerking met de orthodoxe kerk. Drie leden van Pussy Riot zijn toen gearresteerd en veroordeeld tot verblijf in een strafkamp. Maria Alyokhina was er één van. Ze schreef het boek "Riot Days" over haar ervaringen van de arrestatie tot aan de nacht vóór haar vrijlating. Dit boek is de basis voor de nieuwe show "Riot Days". Inmiddels heeft de Russische regering twee andere leden van Pussy Riot op de officiële lijst van terroristen gezet. Maria Alyokhina zit al een jaar thuis met een enkelband en wordt ze om de haverklap opgepakt en weer voor twee weken of langer in de gevangenis gezet. De tour zal echter hoe dan ook doorgaan.

Desondanks neemt Maria Alyokhina nog steeds geen blad voor de mond. In een recent interview met VRT NWS zegt ze, dat ze bewust het woord 'oorlog' in de mond durft te nemen als het gaat om de inval van Rusland in
de Oekraïne, ook al staan er in Rusland zware gevangenisstraffen op. "Fuck them. Als wij nu de waarheid niet zeggen, wat zal er dan met de volgende generaties gebeuren? De hele wereld kan nu zien wie die zogenoemde mensen in het Kremlin echt zijn. Zij hebben dit fascistische regime niet twee maanden geleden opgestart, het is al jaren aan de gang."

Support: Antillectual

Dit concert zou oorspronkelijk plaatsvinden op 29 oktober 2020. Ben je verhinderd op de nieuwe datum? Klik hier voor meer informatie.

Pussy Riot - Police State
Pussy Riot
Tickets: €26,-*

*Ticketprijs inclusief €3,40 servicekosten en betalingskosten.

Datum: 21 mei 2022
Open: 19:30 uur
Antillectual:
Pussy Riot:
20:00 uur
21:00 uur

Eigendommen kunnen worden opgeborgen in kluisjes. Hiervoor kan je betalen met een €2 munt. Je kunt ook een muntje voor de kluisjes pinnen bij de daarvoor bestemde automaten.

Tickets
Facebook Event